van Vimexx op 19-06-2018
Je hebt een prachtige website laten bouwen voor jouw bedrijf en nu kun je niet wachten tot jouw site in Google komt te staan. Soms pakt Google nieuwe websites automatisch op, maar dit gebeurt niet altijd. Heb je geen zin om te wachten tot dit vanzelf gebeurt? Dan kun je zelf actie ondernemen. Er zijn diverse manieren om jouw website in Google te krijgen. Deze worden in dit artikel kort beschreven.
Let op: onderstaande methoden garanderen je geen plekje in de zoekresultaten van Google. Wel is de kans groot dat jouw website in de zoekresultaten van Google komt te staan als je een of meerdere van onderstaande methoden gebruikt.
Methode #1: je website aanmelden bij Add Url
De gemakkelijkste manier om je website in Google te krijgen, is door je site aan te melden voor de zoekmachine. Dit doe je bij Add Url van Google. Ga naar deze website en je kunt je site eenvoudig en snel aanmelden.
Let op: de domeinnaam die je invult, moet volledig zijn. Vergeet http:// of https:// er niet voor te zetten, zet altijd ‘www’ in de domeinnaam die je bij Add Url invult en zet de juiste extensie achter de domeinnaam. Dit kan .nl zijn, maar ook .com, .org en ga zo maar door.
Methode #2: je website aanmelden met Google Search Console
Je kunt ook gebruik maken van Google Search Console om jouw website in de zoekresultaten van Google te krijgen. Google Search Console werd vroeger ook wel Google Webmastertools genoemd. Om je website aan te melden via Google Search Console, heb je een Google account nodig. Heb je nog geen Google account? Dan maak je deze eerst aan.
Methode #3: noem je website op diverse social media websites
Tot slot kun je jouw website ook onder de aandacht brengen bij Google door deze op diverse social media websites te vermelden. Zet je website bijvoorbeeld op Facebook, Twitter en/of LinkedIn en Google komt de url vanzelf tegen. Als Google jouw website eenmaal heeft gezien, zeker als dit een paar keer is gebeurd, is de kans groot dat de url direct wordt opgepakt door de zoekmachine. Voor je het weet, staat jouw site in Google.
Het maakt niet uit op welke social media netwerken je jouw url deelt. Je kunt je url delen op je privé Facebookpagina, maar ook op een zakelijke LinkedIn pagina. Het werkt het beste als je jouw url meerdere keren deelt, op diverse netwerken.
Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!