Vimexx Facebook

Blog van Vimexx op 09-07-2018

Wildcard SSL is een vorm van een SSL-certificaat, waarvan verschillende soorten worden aangeboden. SSL staat hierbij voor Secure Socket Layer, waarbij er een https-verbinding wordt opgezet tussen de server van de website en de browser op de computer van een gebruiker. Naast Wildcard SSL kun je bijvoorbeeld ook voor Domein SSL of EV SSL kiezen. Via een SSL-certificaat worden de door gebruikers verstuurde gegevens op versleutelde wijze verzonden. Dit is zeker voor het versturen van wachtwoorden en bijvoorbeeld creditcardgegevens erg belangrijk.

 

In welke situaties Wildcard SSL gebruiken?

Bij een simpele website kiest men vaak voor het gebruik van Domein SSL. Mocht je echter van plan zijn om voor meerdere sub-domeinen te kiezen, zoals een klantomgeving of een losse webwinkel, dan volstaat een Domein SSL niet langer. In zo’n geval doe je er verstandig aan om voor Wildcard SSL te kiezen. Wildcard SSL maakt het mogelijk om automatisch sub-domeinen van een https-verbinding te voorzien. Zo hoef je niet voor iedere sub-domeinnaam een los certificaat aan te maken. Wel zo handig! Wildcard SSL wordt ook door veel websites gebruikt, waarop klanten zelf een sub-domeinnaam kunnen aanmaken.

 

De rol van Wildcard DNS bij het aanvragen van SSL

Om Wildcard SSL op je website te kunnen gebruiken, dien je dit vooraf zelf aan te vragen. Het aanvragen van Wildcard SSL verloopt via je hosting provider. Houd er rekening mee dat je enkele tientallen euro’s per jaar voor Wildcard SSL betaalt. Bij het aanvraagproces voegt de hosting provider een DNS-record aan je domein toe. Dit is noodzakelijk, om het voor de verstrekker van SSL-certificaten mogelijk te maken om te controleren of jij echt de eigenaar van een domeinnaam bent. Het is zodoende niet mogelijk om voor andermans domeinnaam Wildcard SSL aan te vragen.

 

Wat moet ik zelf doen voor Wildcard DNS?

Vaak krijg je na het aanvragen van Wildcard SSL voor je domeinnaam een tekstbestandje van je hosting provider toegestuurd. Dit bestand dien je aan de hoofdmap op de server van je website toe te voegen, om zo de domeincontrole mogelijk te maken. In feite wordt hiermee Wildcard DNS geactiveerd. Mocht je geen tekstbestand van de hosting provider krijgen, dan zal deze partij je uitleggen hoe je zelf Wildcard DNS kunt instellen.

 

Nadat de domein controle succesvol is uitgevoerd, kan Wildcard SSL op je domeinnaam geïnstalleerd worden. Gegevens zullen voortaan op een versleutelde wijze verzonden worden via je website!

Wil je graag reageren op dit blog artikel? Dat kan! Bekijk het topic in ons Vimexx forum!

- 5 van 5 sterren -